Hetty Smit     ~     Imboslaan 55     ~     dieren     ~     t: 0313 416 706     ~     e: info@hettycreeert.nl
Biografie
Ik ben Hetty Smit, geboren in 1957 Geertruidenberg Brabant, de jongste uit een creatieve familie.
Als kleuterleidster en later leerkracht in het basisonderwijs heb ik een brede ervaring opgedaan met lesgeven aan kinderen.
Daarnaast veel schilderlessen en workshops gevolgd bij diverse kunstenaars in Breda en Arnhem.Ook heb ik een 2 jarige cursus kunstgeschiedenis gevolgd in Velp. Mijn ervaring in het onderwijs en mijn creativiteit zijn gaan samensmelten in 2008 met als resultaat Hetty Creeert schilderen met plezier!

SINDS 2009 organiseer ik schildercursussen van 10 lessen en geef ik schilderworkshops.
Eerst vanuit mijn huiskameratelier daarna 3 jaar vanuit het grote atelier CASA-D in voormalig postkantoor Piersonstraat) en per 1 september 2017 in een klaslokaal van de Koningin Emma school aan de Vietorstraat 2 Dieren-zuid.
Ik schilder graag met acrylverf omdat het snel droogt en van laag op laag kan werken. Onderwerpen van mij zijn heel divers: van realistisch tot abstract, portret en landschap. Vooral het mengen van kleuren blijft een uitdaging en daar geniet ik erg van. Verschillende technieken uitproberen voelt als spelen in een speeltuin. Als ex- leerkracht vind ik het erg leuk om anderen te begeleiden in tekenen en schilderen.
Mijn ervaringen met schilder workshops voor kinderen, families, vrienden, b.s.o. en verenigingen tot 40 personen zijn erg positief. Allerlei mogelijkheden zijn bespreekbaar.

TERUGBLIK VAN ACTIVITEITEN:
KUNST BIJ DE BUREN OKTOBER 2020
zie www.kunstbijdeburen.nl voor meer informatie.
Dat jaar is het een buitengebeuren geworden ivm covid19 virus. Ongeveer 20 deelnemers hebben hun mooie werk geŽxposeerd voor de ramen van obs de Expeditie en dagopvang Marron. We hebben dat weekend 130 bezoekers mogen ontvangen. We hebben veel positieve reacties gehad. Over 2 jaar, dus in 2022, wordt de 6e Kunst bij de buren georganiseerd.

EXPOSITIE 10 JAAR HETTY CREEERT WAS VAN 6 SEPTEMBER TM 4 DECEMBER 2020
in de Oranjerie van het Carolinapark in Dieren zuid. Met een unieke opening werd deze op een vrolijke manier gestart. Alle cursisten exposeerden met een schilderij naar keuze en dit bracht veel kleur in het cafe restaurant. Er zijn veel bezoekers komen kijken met leuke reacties. Het personeel van de Oranjerie werd een schilderworkshop aangeboden als bedankje voor de gastvrijheid.

WORKSHOP BUITEN SCHILDEREN 14 JUNI 2018
Ondanks het uurtje regen hebben we eerst onder paraplu's en parasols aan de IJssel op donderdagmiddag 14 juni toch getekend. We hebben genoten van het mooie licht en uitzicht en met verschillende technieken gewerkt met mooie resultaten. Die hebben we onder het genot van een drankje en hapje besproken in de grote keuken van gastvrouw Antoinet bij de veerstoep.

EXPOSITIE van cursisten Hetty creŽert bij EERLIJK , tweedehands kleding, Spoorstraat 24.
Opening op 31 maart werd druk bezocht .

EXPOSITIE THEOTORNE 19 december/ 9 januari 2018 FILM "LOVING VINCENT"
enkele cursisten exposeerden die dag hun eigen werk geÔnspireerd door de techniek van Vincent van Gogh, in de hal van Theotorne, ism www.filmhuisdieren.nlkvk: 0919.07.93